Foto kino klub FOKUS

Metlika

Romi na Zimskih uricah

Hotel Bela krajina, 21.1.2009

Fotografije so tukaj

Večer z Romi so organizatorji poimenovali sinočnjo Zimsko urico. Nekaj o poreklu, običajih in zgodovini Romov je povedala Milena Grubač, sicer absolventka turistike, katere diplomska naloga nosi naslov »Romsko naselje kot turistična destinacija«. Na vprašanja o trenutnem položaju Romov v Beli krajini in občini pa se je s Tonijem Gašperičem pogovarjal Matjaž Hudorovac, sicer romski svetnik v metliškem občinskem svetu.

S plesnimi točkami so nastopili otroci iz romskega naselja Boriha. Prihodnjo sredo bodo gostje Zimskih uric nekateri zanimivi tujci živeči v Beli krajini.

 

Komentarji  

# Gloria 10:00 22-01-2009
Nastop je bil zelo zanimiv, še posebej ples mladih romkinj. Pohvale tudi njihovi "učiteljici" Mileni, ki je najverjetneje ena in skoraj edina, ki je pravilno pristopila k romom in ti so jo z veseljem sprejeli. Poudarjala je njihovo veselje, divjino, nedolžnost....k ar je bilo videti v načinu plesa- brez strahu, le preprosto veselje in "otroška nedolžnost".Rom i so me spomnili,da ni pomembno nič drugega kot le zadovoljstvo s samim seboj in veselo druženje z ljudmi,ki jih imamo radi. lp
Odgovori | Odgovori s citatom | Citat
# sagitarius 09:29 25-01-2009
odlicno
odpreti oci ljudem,
da so tudi oni del metlike in kulture,
staroselci in polnopravni metlicani,cepra v zivijo v predmestju,
in so skrivnost vsem.
imejte se radi
romi,cigani,vlahi,zumbercani,ruzanci,
osebenjaki ,placki , mestni ,ali blokovci,da ne govorim o vaseh.
vascani
nekarte se tepst na gasilskih veselicah
Odgovori | Odgovori s citatom | Citat
# kjnjjoi 08:48 13-08-2009
čudovito, svaka čast, Grubačka!
Odgovori | Odgovori s citatom | Citat