Foto kino klub FOKUS

Metlika

Koncert Metliške godbe

Grajsko dvorišče, 5.7.2008

 

 

V soboto je v okviru metliških poletnih prireditev Pridi zvečer na grad pripravila celovečerni koncert domača Mestna godba. Godbeniki pod vodstvom dirigenta Rafka Ogulina so zadnja leta stalni gosti prireditev. Dobro delo v glasbeni šoli se pozna tudi pri delu godbe. Na vsakem naslednjem koncertu vidimo nekaj novih otroških obrazov. Tako sta v soboto v sestavi godbe debitirale Tina Križ in Jana Bezek.

Tokratni koncert pa je imel še posebnega junaka. To je bil dolgoletni član godbe Ivan Kapušin. Letos namreč mineva 60 let odkar je aprila 1948 kot 16-letnik prvič nastopil z mestno godbo. Ivanu so zdravniki že večkrat odsvetovali igranje, a Ivan nasvetov ne posluša. Res je, da je nekaj časa igral kondicijsko manj zahtevna trobila, a se je vrnil k svoji priljubljeni trobenti. Za svojo zvestobo metliški mestni godbi, večkrat je bil tudi njen predsednik, je pred leti prejel tudi občinsko plaketo. Ivan je pravi primer žlahtnega amaterizma, ki vedno bolj izginja.

Kot gostje so na sobotnem koncertu metliške mestne godbe nastopili tudi člani vokalnega kvinteta Pavza iz Šmartnega pri Litiji in z svojimi izvedbami svetovnih in slovenskih evergreenov navdušili občinstvo.

 

Besedilo: Matjaž

Komentarji  

# Urša 13:50 28-07-2008
Že 12 let čakam, da si zlomim roko in da bom posledično lahko sedela med občinstvom ter poslušala Mestno godbo Metlika in gledala Rafkota v hrbet, pa se mi to (na srečo) še ni zgodilo. :-) V prvi vrsti na odru je še zmeraj boljše!! Zato pa hvala za takšne filmčke, da vidim, kako zgledamo in kako zvenimo! Lp.
Odgovori | Odgovori s citatom | Citat