Foto kino klub FOKUS

Metlika

Otvoritev poletnih kulturnih prireditev 2008

Grajsko dvorišče, 19.6.2008

 

 

 

Pridi zvečer na grad


Metličani bodo vse do 27. avgusta zahajali med oboke svojega grajskega dvorišča, kjer so se sinoči pričele tradicionalne mednarodne poletne prireditve Pridi zvečer na grad.

Prireditve pod tem imenom potekajo že sedemnajst let zapored. Pripravlja jih Kulturno društvo Pridi zvečer na grad v sodelovanju z metliško izpostavo Javnega sklada za kulturne dejavnosti.

Uvodno prireditev so pripravili dijaki domače srednje vzgojiteljske šole. »Ljubiti in biti ljubljen« so poimenovali svoj glasbeni recital. Sicer pa je letošnjo sezono zahajanja na metliški grad slovesno odprla metliška županja Renata Brunskole.

Program je, kot vedno, raznovrsten. Prireditelji so pripravili 21 dogodkov, na katerih se bo predstavilo 400 bolj ali manj eminentnih domačih in tujih izvajalcev. Naj omenimo le folklorno skupino iz Sri Lanke, 50 članski orkester iz angleškega Wigana, pa Anjo Bukovec, Borisa Kobala in Orkester slovenske policije.

Glede na to, da vremenoslovci obljubljajo burno poletje, prirediteljem želimo srečo z vremenom. Rezervna lokacija je sicer bližnji Kulturni dom, ki pa nikakor ni enakovredna zamenjava za slikovit ambient med stoletnimi grajskimi zidovi.

 

Besedilo: Matjaž