Foto kino klub FOKUS

Metlika

KUD Plac prejel državno priznanje

Cankarjev dom, 17.5.2012

 

Priznanje

 

Kud Plac prejel najvišje državno priznanje za izvedbo projekta TKNP!

 

17. maja se je ekipa Kulturno-umetniškega društva Plac v okviru Ključne konference mladih v Cankarjevem domu udeležila podelitve najvišjega priznanja Republike Slovenije za dosežke na področju mladinskega dela oz. popularizacije mladinskega dela, ki se podeljuje z namenom javnega priznavanja in zahvale za izjemne dosežke v mladinskem sektorju. To je bilo v letu 2012 podeljeno prvič, in sicer na podlagi Zakona o javnem interesu v mladinskem sektorju.

Kud Plac je namreč na podlagi odločitve strokovne komisije za podelitev državnih priznanj v mladinskem sektorju, postal nagrajenec za izvedbo projekta Teden kulture na placu, kot izredno uspešen oz. odmeven in koristen projekt v mladinskem sektorju.

 

S projektom Teden kulture na placu so mladi s svojim delom in vztrajnostjo dokazali, da lahko oblikujejo pomemben prispevek k razvoju lokalne skupnosti in bogatenju njene kulturne ponudbe.  Pri tem so si pridobili veliko zaupanje lokalne skupnosti in mladih, ki se v veliki meri vključujejo kot prostovoljci, kar je pomembno za nadaljnji razvoj mladinskega dela v Metliki in Beli krajini.

 

Priznanja sta podelila mag. Peter Debeljak, direktor Urada RS za mladino in Stanko Šalamon, predsednik strokovne komisije.

 

Od tej priložnosti se ekipa Kud Plac zahvaljuje vsem sedanjim in nekdanjim članom, sponzorjem, donatorjem, podpornikom ter seveda mentorjem  in udeležencem delavnic, zaradi katerih TKNP živi še naprej.

 

Urša Flek,

PR Kud Plac

Komentarji  

# Zeljka 13:13 28-05-2012
Bravo, vi ste dober primer - ce nekaj zelis, imas idejo, voljo in si pripravljen delati - vse je mozno. Cestitke in nadaljujte tako naprej!
Zeljka Janjac
Odgovori | Odgovori s citatom | Citat