Foto kino klub FOKUS

Metlika

Metliški tenis 2009

Metliško kopališče, 5.9.2009

Fotografije so tukaj.Športno društvo Debeli četrtek je spet (že tretje leto zapored) organiziralo turnir v metliškem nožnem tenisu. 
Gre za igro, ki se je razvila v začetku petdesetih let in se je igrala v poletnih mesecih zgolj na danes zapuščenem, metliškem kopališču. Kot igralna površina služi okrogla betonska plošča, ki naj bi sicer imela vlogo plesišča. Resnici na ljubo, se na njej ni nikoli plesalo, ampak se je vedno igral le tenis. Plošča je razdeljena na štiri četrtine. Igra se v parih. Pri igri lahko igralci uporabljajo vse dele telesa, razen rok. Štetje točk je podobno kot pripravem tenisu.  Bolj, ko je metliško kopališče propadalo, bolj je samevala tudi igralna plošča. Metliško društvo »Debeli četrtek« je leta 2007 s prvim turnirjem obudilo to igro, o kateri so sicer v svojih raziskavah pisali tudi raziskovalci ljudskih športov. To soboto so  pripravili že tretji turnir. Tekmovalo je dvanajst dvojic različnih generacij.  Zaradi nekaterih pomanjkljivosti v pravilih, disciplinskih kazni namreč ni, so prepiri med igralci, pa tudi provokacije, sestavni del te igre. To pa še toliko bolj razveseljuje gledalce, ki večkrat bolj vplivajo na delitev pravice, kot pa sam sodnik.Tudi v soboto krega ni manjkalo. Nekoliko zaostrena pravila pri serviranju so še posebno jezila lanskoletnega zmagovalca Draga Prevalška. 

Pa vendarle se je turnir, ki so se ga udeležili tudinekateri veterani te metliške igre (Otmar Šturm, Milan Pavlovič....), končal v odličnem vzdušju.  

 Rezultati:
 
1. mesto: Debeli četrtek (Soda+Rudi)
2. mesto: Miš i Zec (Jasko+Puškarič)
3. mesto: Bolek i Lolek (Tomi+Đoni)