Foto kino klub FOKUS

Metlika

MFS Ivan Navratil v Pragi

Praga, 28-30.8.2009

Tukaj so Matjaževe fotke(odlične so).Metliška folklorna skupina je od 28. do 30. avgusta sodelovala na folklornem festivalu v Pragi.

Mednarodni folklorni festival »Praški sejem«, je sicer potekal od 25. do 30. avgusta in je eden največjih čeških folklornih festivalov. Med 1300 nastopajočimi je bilo tudi 35 Slovencev – članov metliške folklorne skupine Ivan Navratil.

Sicer pa so, poleg 17 čeških folkornih skupin, na »Pražskému jarmarku«, katerega pokrovitelj je bil predsednik češkega senata  Premysl Sobotka, sodelovale še folklorne skupine iz Gruzije, Kitajske, Italije, Izraela, Indonezije, Konga, Cipra, Rusije, Kapverdskih otokov, Srbije, Turčije in Slovenije.

Prizorišče festivala je bilo v samem središču stare Prage. Iz samih nastopov (Navratilovci so bili na glavnem odru štirikrat)na festivalu video posnetkov nimamo. Razlog: Tudi snemalec Danilo je plesal.

Sicer pa so imeli Navratilovci tudi nekaj časa za ogled znamenitosti "zlate Prage". Pa tudi češko pivo je dobilo nekaj novih oboževalcev. Izjema je le Irena Flajnik - ona ga obožuje že od otroštva.

Sicer pa je z Navratilovci v Prago potoval tudi dr. Bruno Ravnikar, eden vodilnih slovenskih folkloristov in dolgoletni prijatelj skupine Ivan Navratil.
Komentarji  

# kdorsibodi 10:40 03-09-2009
Jaz bi bil tudi pri folklori. Ampak je preveč vaj...samo na izlete bi hodil.
Odgovori | Odgovori s citatom | Citat
# Ivana 13:13 27-10-2009
I could be there with you ... really miss these times....
Lep pozdrav vsem clanom folklore ..... prinesli ste mi lepe trenutke in tudi spomine ko sem sama potovala tako kot tudi vi vsi se danes pred dobrimi 28 leti....... res pogresam tiste case.... vzivajte......
Odgovori | Odgovori s citatom | Citat