Foto kino klub FOKUS

Metlika

Karneval Podzemelj 2009

Krasinec - Kopališče Podzemelj, 8.8.2009Pust je pri nas resda zimski običaj. A na južni polobli je takrat poletje in mogoče so ravno zato tamkajšnji pustni karnevali veliko bolj temperamentni in slikoviti. Del tropskega pustnega vzdušja smo skupaj z vsaj tisoč drugimi obiskovalci doživeli tudi mi minulo soboto ob obali Kolpe.
Karneval je pripravilo Kulturno umetniško društvo K U Č A R na čelu z neumornim "vikendašem" Janezom Lavričem - Ičom.
Če je nekdo pričakoval, da avgusta nihče ne bo hotel v maškare, se je še kako zmotil. Poleg domačinov so se vabilu na karneval množično odzvali tudi številni dopustniki. In tako smo bili priče pravemu malemu spektaklu na vodi.
Pohvale si zaslužijo vsi organizatorji in vsi udeleženci karnevala. Posebno smo navdušeni, da je tudi  nekdaj legendarne Gradaške mačke zagrabila karnevalska mrzlica in so se s svojim plovilom pojavili na Kolpi.
Pa tudi slovenske vinske kraljice so se skupaj z cvičkovim kraljem podale na valove tokrat izjemno razburkane Kolpe. 
Vsekakor priprava takšnega dogodka, ki je v veliki meri odvisen tudi od vremena, ni mačji kašelj. Organizatorji so, če bodo seveda vstrajali tudi prihodnja leta, na dobri poti, da se Poletni festival na Kolpi razvije v prvovrsten belokranjski turistično-zabavni dogodek.
Verjamemo pa, da si pri GTM -ju, ki upravlja z kampom v Podzemlju že letos
manejo roke.
  


Komentarji  

# GRK 11:48 10-08-2009
Čestitke za super idejo in organizacijo prireditve, upam da bo postala tradicionalna. Samo "umetnik", ki je poskrbel za zabavo po prireditvi, je pa bil katastrofa.
Odgovori | Odgovori s citatom | Citat