Foto kino klub FOKUS

Metlika

Razstava KUD Artoteka v Metliki

Metlika, 7.5.2008

KUD Artoteka Bela krajina ima sicer sedež v Črnomlju. Vanjo so včlanjeni predvsem slikarji, pa tudi nekaj kiparjev iz vseh belokranjskih občin. Sodelovanje med njimi in metliško upravno enoto traja že kar nekaj let.

Tako so tudi tokrat v prostorih upravne enote na ogled postavili svoja dela. Le ta so nastala na njihovi lanskoletni poletni slikarski koloniji, ko so tri dneve preživeli ob Kolpi v Žuničih. Kolpa je tudi rdeča nit razstave.

Dosedanji predsednik Artoteke, žal pokojni Stane Lozar, je pravilno ugotovil, da dela razstavljena v javnih prostorih vidi neprimerno več ljudi kot pa, če bi bile razstave pripravljali v galerijah. To prakso zagovarja tudi novi predsednik, sicer Metličan Mladen Vukšinič.

KUD Artoteka Bela krajina trenutno šteje 30 slikarjev. Med tistimi starejšimi, ki v Artoteki sodelujejo že od samega začetka pred petnajstimi leti je tudi Bogomir Jakša iz Gradaca.

Predlagamo Vam, da obiščete prostore metliške upravne enote, tudi če tam nimate nobenih posebnih opravkov. Slikarji obljubljajo, da bodo slike tudi menjavali, saj njihova dela krasijo tudi notranjost banke, obrtne zbornice in tudi upravne enote v Črnomlju.