Foto kino klub FOKUS

Metlika

Srečanje planincev na Krašnjem vrhu

Krašnji vrh, 7.6.2008

 

 

Z Dnevom planincev, ki je bil v soboto na Krašnjem Vrhu nad Metliko, se je končal Teden slovenskega planinstva. Na slovesnosti je predsednik planinske zveze Slovenije Franc Ekar spomnil na 115. obletnico organiziranega slovenskega planinstva ter na 60. obletnico Planinske zveze Slovenije (PZS). Sicer PZS šteje 55000 članov in je ena najmnožičnejših organizacij pri nas.
Slavnostni govornik na Dnevu planincev je bil minister za okolje in prostor Janez Podobnik.
Organizatorji srečanja so bili belokranjski planinci oziroma planinska društva Metlika, Semič in Črnomelj. Zaupana organizacija vseslovenskega srečanja je veliko priznanje Belokranjcem, ki se z organiziranim planinstvom ukvarjajo že osem desetletij.
Na Krašnji vrh, kjer je na višini 543 metrih postojanka metliških planincev, je prišlo več kot 600 planincev iz domala vseh slovenskih planinskih društev. Večinoma so prišli peš iz Metlike.

Gostitelji srečanja so bili belokranjski župani, organizatorji pa domači planinci oziroma planinska društva Metlika, Semič in Črnomelj. Zaupana organizacija vseslovenskega srečanja je veliko priznanje Belokranjcem, ki se sicer z organiziranim planinstvom ukvarjajo že osem desetletij.

 

Besedilo: Matjaž

Komentarji  

# ANTIPLANINC 09:09 12-06-2008
MISLIM
MAJO PA CAJT KAJ
Odgovori | Odgovori s citatom | Citat