Foto kino klub FOKUS

Metlika

Teden kulture na placu

Zaključek festivala Teden kulture na placu
V nedeljo se je v  Metliki zaključil sedemdnevni festival Teden kulture na placu, ki ga že četrto leto zapored prireja domače KUD Plac. Metličani, pa tudi številni drugi obiskovalci so se cel teden zbirali na Partizanskem trgu in v sproščenem vzdušju spremljali program ali pri njem celo sodelovali. Najbolj živahno je bilo seveda v petek in soboto.


Kljub enotedenskemu pestremu večernemu programu, ki smo ga spremljali na glavnem odru, so vendarle glavna značilnost festivala, številne ustvarjalne delavnice. Včerajšnji zaključek festivala je bil namenjen ravno predstavitvam le teh, kjer so udeleženci glasbene, plesne, slikarske, fotografske, filmske, gledališke in še kakšne delavnice, pokazali kaj so se pretekli teden naučili pod vodstvom domačih in tujih mentorjev. 

Teden kulture na placu, je kljub bogatemu programu za obiskovalce povsem brezplačen. Njegova značilnost je izredno sproščeno vzdušje, tolerantnost in obilica pozitivne energije. Tudi manjše spodrsljaje občinstvo nikomur ne šteje za slabo. Prej kot popestritev.

Besedilo: Matjaž

Komentarji  

# Dragica 16:29 26-07-2008
Čestitam za odlično organizacijo, sproščeno vzdušje, pozitivno energijo, kvalitetne mentorje delavnic. Bravo!
Odgovori | Odgovori s citatom | Citat
# Jessica 05:08 28-07-2008
Zanima me,če si lahko kje ogledam film od sobotnega koncerta Elemental in Soul Fingers? Koncert je biu super in vem,da ga je Srečo snemau... ;-)
Prosim za odgovor.
Hvala.
Odgovori | Odgovori s citatom | Citat
# Srečo 12:12 28-07-2008
Posnetka koncerta Elemental na žalost ni. Posneto je bilo samo nelaj kadrov za TV.
Ko dobim kaseto nazaj bom objavil posneto.
S skupino Soul Fingers pa sem se srečal ko sem odhajal proti domu.

Srečo
Odgovori | Odgovori s citatom | Citat
# crnomalka 20:38 30-07-2008
TKNP je neki svetovnega, čeprav v mali metliki, organizacija dobra, ljudje prijazni, reeeees neki fajnega! Letos sm se ga 1. udeležila in sem bila res navdušena. Sam mi ni jasno, zakaj se tako malo mladih udeleži tako zanimivih delavnic:-O!

Lep pozdrav,
Maja
Odgovori | Odgovori s citatom | Citat