Foto kino klub FOKUS

Metlika

Latvijci v Metliki

 Metlika, 19.-25.3.2011

V metliški srednji šoli  so imeli šest dni v gosteh 26 dijakov in šest spremeljevalcev iz srednje šole Neretas Jana Jaunsudrabina  iz Latvije.

Srednja vzgojiteljska šola je  v tem in naslednjem šolskem letu vključena v projekt Comenius - dvostransko šolsko partnerstvo. V času obiska latvijskih dijakov so jim gostitelji pokazali nekaj lepot Slovenije, Bele krajine in Metlike. V Krki v Novem mestu so si lahko ogledali sodobno proizvodnjo zdravil. Na šoli pa so lahko ustvarjali v glasbeni, likovni, plesni in kemijski delavnici ter skupaj z domačimi dijaki tretjega letnika ustvarili glasilo v angleškem jeziku.Za dijake in učitelje  je to pozitivna iskušnja in že se veselijo srečanja jeseni v Latviji

Komentarji  

# Prof. Dr. Anton Mavretic 04:56 06-04-2011
Dragi Rojaki,
Zopet sem zelo navdusen ko sem cital vse na vasem spletu Fokus Metlika. Momentalno sem v Philadelphia- USA na strokovnem obisku iz Bostona kjer zivim. Moram reci, da sem res uzival citati vase kulturno zivljenje v moji lepi okolici Metlike. Rojen sem bil na Boldrazu. Spet bom prisel domov v jeseni ko bo spet trgatev.
Lepo pozdravite Uciteljice v Podzemlju ki so naredile tako lep program za otroke. Tudi vsi drugi skeci so bili zelo poucljivi. Veseli me, da sodelujete tudi z osnovnimi solami od drugod kot npr iz Latvije.
Vidim, da tudi Mtjaz Rus se vedno pridno dela na izboljsnaju ugleda nase lepe Metlike.
Pozdrav vsem,
Anton Mavretic,
Dopisni clan SAZU
Odgovori | Odgovori s citatom | Citat