Foto kino klub FOKUS

Metlika

Ali bomo v Metliki imeli drsališče - pomaga tudi Dedek Mraz

Pungart, 16.12.2010

 

Neumorni maratonec in tajnik športne zveze Željko Goleš te dni na niskih temperaturah intenzivno dela na tem, da bi v Metliki imeli drsališče. Čeprav nima iskušenj z drsališči,se je vendarle lotill dela z vso zagnanostjo. Pri tem mu pomaga nekaj prijateljev in pa gasilec Srečko. V četrtek zvečer mu je  na pomoč priskočil tudi Dedek Mraz. Voda danes že dobro zmrzuje in če bo vse po sreči bo drasališče kmalu nared. Seveda ima glavno besedo pri nastajanju drsališča tudi vreme.in mnogi kibici, ki so kar naenkrat postali specialisti za naravna drsališča in sipljejo nasvete iz vseh rokavov. Mogoče bi bilo bolje, da Željku in Dedku Mrazu ponudijo pomoč, ki jo oba potrebujeta.  

 Seveda bo drsanje na drsališču na lastno odgovornost. Željko obljublja, da bodo na izposojo tudi drsalke. Tudi, če iz tega vsega ne bo nič, Željku že sedaj čestitamo. Je vsaj poskusil, da bi otrokom naredil bolj vesele zimske dneve. Je že res, da ponekod za postavitve drsališč pokličejo strokovnjake. Pa ste se že kdaj vprašali, koliko to stane. Drsališče na PožPUngartu pa bo (če bo) narejeno zastonj. Seveda, če ne štejemo mnogih ur dela in zmrzovanja na temperaturah, ki so veliko pod lediščem.

   

Komentarji  

# Opazovalec 12:33 17-12-2010
Ne vem kaj bo s tem drsališčem. Šel sem pogledat na Pungart. Po končanem pouku se je iz šole proti drsališču
spustila kopica otrok in uničila skoraj ves led, ki še ni bil dovolj trd. Ne vem, kako boste to popravili. Tudi če ponoči močno zmrzne, ledena ploskev ne bo več ravna.
Odgovori | Odgovori s citatom | Citat