Foto kino klub FOKUS

Metlika

Prigode kmeta Pajota

Kulturni dom Metlika, 12.12.2010

Ekipa pod vodstvom neumornega Uroša Raztresena je posnela nadaljevanko v več delih Prigode kmeta Pajota. Premiero so imeli v Kulturnem centru v Semiču, v nedeljo pa so se predstavili v metliškem kulturnem domu, ki je spet pokal po šivih. Uroš in ekipa - vse čestitke!

predstavitev ekipe

Komentarji  

# qw 22:18 13-12-2010
vsaka čast res nekaj da se od srca nasmeješ pozdravljam tako ekipo ki se trudi čeprav z malimi financami naredi več kot tisti v ljubljani pa imajo nevem kakšne akademije. Samo naprej naredite še kaj mogoče vas pa kdo opazi.
Odgovori | Odgovori s citatom | Citat
# fiki 23:57 14-12-2010
To pa zagotovo lahko trdimo da velja za najboljši kulturni projekt v letu 2010, bravo!
Odgovori | Odgovori s citatom | Citat
# Anonymus 14:24 03-01-2011
Lahko bi bilo bolje, določeni odseki v filmu so res porazni (vidi se železnico, kamero, ipd,...), pohvale glavnemu igralcu in scenaristu Miomirju, ki ima res občutek za film in je verjetno edina svetla točka v tem "projektu", ter verjetno edini filmski "majstor" v BK...aja pa še to, kamera ni vse, FULL HD vam nič ne pomeni na projektorjih, bi rajši tale trud vložili v raznorazno kadriranje, luči ipd. pa lep pozdrav!
Odgovori | Odgovori s citatom | Citat
# kritika2 15:09 04-01-2011
samo kritika na tistega ki je napisal da projektorji ne pomagajo. Na spodnjem linku imaš vsaj 10 različnih HD projektorjev:

http://www.projectorreviews.com/1080p-projector/index.php

In ja, bravo da je nekdo v Beli krajini premaknil navadno DV snemanje na fullHD.

Še nekaj: če sem jaz prav prebral podatke njihovi spletni strani in ostalih forumih, je scenarist filma Uroš Rastresen in Miomir Čikič. Tako da tisti ki pišete stvari na pamet, dajte raje enkrat ali pa dvakrat prebrat do konca preden se spravite "kritizirat" stvari po forumih.

držte se.
Odgovori | Odgovori s citatom | Citat
# Anonymus 22:37 04-01-2011
Full HD ti ne pomeni nič na projektorju, če čist vseeno če imaš 720p resolucijo ali pa 1080p. Poleg tega je bilo v filmu precej moteče, snemanje z več različnimi kamerami (ali pa je bila izredno slaba montaža - filtri ipd.) in se je videlo velike preskoke v kvaliteti. Recimo tisti vmesni sekvenčni deli ko povzema kmet Pajo film, je bila čisto neka druga kvaliteta kot preostanek filma...izredno moteče.

Aja in kolikor jaz vem je bil glavni in idejni vodja projekta Miomir, če se ne motim se s tem filmov ukvarja že več kot 3 leta, in ne 1 leto kot je povedal Razstresen v nekem intervjuju...
Odgovori | Odgovori s citatom | Citat
# haha 22:07 12-01-2011
@Kritika: model ti ne veš kaj pišeš!
Odgovori | Odgovori s citatom | Citat
# Anonymus 11:21 14-01-2011
pa še dobro vem kaj pišem ;-)
Odgovori | Odgovori s citatom | Citat
# haha 12:27 17-01-2011
Potem verjetno več veš o filmu kot avtorji, ki so ga ustvarili..škod a da niso kar tebe podpisali pod pisca scenarija. Avtorje filma zelo dobro poznam in poznam kakšen je bil namen menjavanja "barv" slike, samo tega ne razumeš, ker si prišel na forum smetit en zelo dober amaterski izdelek. Ko bodo fantje postali profiči se pa lahko s takšnimi težavami in vprašanji ukvarjamo, kot se da sedaj ti. Če se pripovedna zgodba da v drugačen barvni filter je s tem bilo gledalcu nekaj povedati, ne pa napaka v filmu. Meni osebno je zelo všeč, da je pripovedna zgodba ločena tudi barvno od "žive" zgodbe v filmu. In naj še povem da se je moj zelo dober kolega Uroš zelo trudil s tem filmom vse od prvega začetka ustvarjanja tega filma, do nakupa kamer in opreme in če pišeš take stvari na pamet kot jih, potem res nimaš pojma o čem se gre.
Odgovori | Odgovori s citatom | Citat
# Anonymus 14:31 19-01-2011
vem o filmu čisto dovolj da lahko kaj takega napišem...poleg tega morm še pripomnit da Rastresen ne prenese kritik (očitno)
Odgovori | Odgovori s citatom | Citat
# uroš 01:50 21-01-2011
Pozdravljeni,

Najprej hvala Matjaž za opomnik na forum. Tisti, ki pišete o našem delu in tem kar se dogaja, kako smo in kako nismo snemali, nas lahko tudi kontaktirate prek naše spletne strani, pa vam bomo z veseljem odgovorili na vsa vprašanja. Tudi o tem kdo je bil pri tem delu za kaj zadolžen, mislim pa da vse lepo jasno piše. Kot drugo naj povem da je vsaka kritika dobrodošla in da se vsi skupaj zavedamo napak, ki so bile tudi sestavni del tega filma. Pa, saj niti ni toliko pomembno. Okoliščine v katerih smo snemali film poznamo samo mi in za nas je bil že zaključek prvega filma velikega pomena. Strinjam se z napisanim, da barvne korekture niso bile idealne, vendar nas ne na koncu malenkost prehitel čas in ni bilo dovolj časa za finiš. Kar se tiče napisanega da je bila kje vidna kamera v filmu se pa ne strinjam, ker je sam nisem zasledil, kljub porabljenih okrog 300 ur montaže, ki je bila potrebna za zaključek filma v takšni meri kot je. Važno je to da gremo naprej in že pripravljamo material za nova snemanja. Kar se tiče končenga izdelka tega prvega filma, pa bodo po končanih kino projektijah še sledila dodatna popravljanja filma in končna verzija bo pravgotovo urejena veliko bolje kot premierna.

Kar se tiče projektorjev lahko tudi povem, da sicer nam projektorji, ki jih imamo v Beli krajini res ne pomagajo pri boljših projekcijah, a naj povem, da film primarno ni bil delan s tem namenom, da ga služil samo projekciji na platna. Ogled na računalniku, BluRay disku ali podobnem mediju, bo veliko kvalitetnejši, tako da vsekakor damo poudarek in prednost HD tehnologiji, drugače bi nas res že povozil čas.

Lep pozdrav, pa brez hude krvi.
Uroš
Odgovori | Odgovori s citatom | Citat