Foto kino klub FOKUS

Metlika

Sprejem pri županji

Metlika,10.6.2008

 

Metliška županja Renata Brunskole, je pripravila sprejem za najuspešnejše učence srednje šole in osnovnih šol v metliški občini. Med udeleženci sprejema so bili tako  najuspešnejši odličnjaki, kot tudi dobitniki medalj ali priznanj na najrazličnejših državnih tekmovanjih. Tako so se v mestni hiši zbrali mladi športniki, matematiki, fiziki, slavisti, čebelarji, tekmovalci v znanju iz Prve pomoči in še kdo.Metliška osnovna šola je osvojila 11 zlatih medalj na državnih tekmovanjih. OŠ iz Podzemlja pa  3 zlate medalje.  Je pa ekipa Podzemeljske šole državni prvak v znanju iz Prve pomoči. Na tem mestu je zamenjala tekmovalce iz OŠ Metlika, ki so bili zmagovalci lani.Mladi iz metliške občine so se udeležili tudi državnega prvenstva v krosu. Jurij Kočevar iz OŠ Podzemelj je osvojil srebrno medaljo v kategoriji do 14 let.

Sprejema pri županji so se udeležili tudi starejši kolegi. Tako so se z otroci pogovarjali Andrej Sever, dobitnik  Bloudkove plakete, tajnica leta Betka Štefanič in Boris Govednik, državni prvak v namiznem tenisu med invalidi . Vsi udeleženci sprejema so prejeli od županje posebne nagrade.

 

Komentarji  

# ljubo 13:50 03-01-2010
Vse najboljše v 2010,in še dost uspeha vsem invalidom v Metliki in daljši okolici,in upam da se z kolegom govednikom srečama to leto na državnem prvenstvu invalidov.Tudi županji srečno 2010.lp
Odgovori | Odgovori s citatom | Citat