Foto kino klub FOKUS

Metlika

Škupanje na Lokvici

Lokvica, 13.9.2008 

Škupanje

 Pri Nemaničevih na Lokvici so v soboto že sedmič škupali.Škupanje je priprava slame za pokrivanje slamnate strehe. To staro opravilo, ki ga v današnjih časih skoraj ni več vsako leto zbere veliko pridnih rok. Škupo potem gospodar Oto uporabi za pokrivanje s slamo kritih streh. (Kaj več o škupanju si lahko pogledate v rubriki Filmi - Škupanje) 


Drugače pa je Oto tudi glasbenik in ustanovitelj skupine Tihožitje, zato je tudi med prijatelji, ki pridejo z vseh koncev Slovenije, veliko glasbenikov in skupin. Ti med in po končanem delu poskrbijo za enkratno vzdušje.

 


Letos se je po malici s svojimi psi predstavila psarna Zeleni Jurij iz Črnomlja. Prikazali so nekaj vaj, ki jih je komentiral lastnik Andrej Bukovec.  

Komentarji  

# Ana in Janez 23:22 19-09-2008
Škupanja se z možem udeleživa,kadar le nama dopušča čas.Škupanje je zelo zanimivo opravilo, katerega seveda naša generacija ne pozna, zato se ga z veseljem udeleživa.
Poleg pestrega kulturnega programa pa je seveda potrebno še posebej pohvaliti gospoda Otija, ki s svojimi orglicami in njegovo skupino še polepša prijetno druženje.
Nemaničeva ga.Marija in g.Oti pa sta zelo čudovita gostitelja in najdeta kljub odgovornosti tudi čas, da z vsakim spregovorita nekaj besed.
Iskrene čestitke in še veliko škupanj vama želiva.
Ana in Janez
Odgovori | Odgovori s citatom | Citat