Foto kino klub FOKUS

Metlika

80 let PGD Lokvica

Lokvica, 26.6.2011

26. junija 2011 sta Občina Metlika in Prostovoljo gasilsko društvo Lokvica pri večnamenskem domu na Lokvici pripravila osrednjo občinsko slovesnost ob 25. juniju, dnevu državnosti, 20-letnici samostojnosti Republike Slovenije in 80-letnici Prostovoljnega gasilskega društva Lokvica.

Slovesnost se je pričela s slavnostno sejo Prostovoljnega gasilskega društva Lokvica, nadaljevala pa s svečano parado gasilcev, pozdravnim nagovorom Antona Žuglja, predsednika Prostovoljnega gasilskega društva Lokvica in Antona Planinca, regijskega poveljnika in člana predsedstva Gasilske zveze Slovenije, ki je Prostovoljnemu gasilskemu društvu Lokvica tudi podelil gasilsko odlikovanje I. stopnje, s katerim je društvo odlikovala Gasilska zveza Slovenije.

 Slavnostni govor na slovesnosti je imela Renata Brunskole, županja Občine Metlika in poslanka Državnega zbora Republike Slovenije, ki je med drugim orisala prehojeno pot v 20-tih letih samostojnosti Republike Slovenije in poudarila vlogo in pomen prostovoljnega gasilstva v občini Metlika.

 V kulturnem programu na slovesnosti so sodelovali orgličar Oto Nemanič, pevke vokalne skupine Lan, Preloški tamburaši, recitator – mladi gasilec iz Lokvice in andsambel Mladi Godci.

Metliški župnik in prošt Jože Pibernik je ob koncu slovesnosti blagoslovil novo orodjarno Prostovoljnega gasilskega društva Lokvica.

Besedilo: Milan Travnikar

Komentarji  

# lara 05:00 30-06-2011
Lepa gasilska parada. Pohvalno. Iz mladih Godcof pa bo še nekaj.
Odgovori | Odgovori s citatom | Citat