Foto kino klub FOKUS

Metlika

Kratkočasnice - Vesna Žist in Anton Hladnik

Hotel Bela krajina, 15.12.2010

Tokrat je Vesna Žist gostila doktorja komplementarne medicine Antona Hladnika.

 Danes živimo v svetu, kjer smo na vsakem koraku zasuti s kopico informacij, pa vendar se zdi, da smo kljub temu vse manj v stiku sami s seboj. Najverjetneje razlog za takšno stanje tiči v naravi informacij; te skušajo našo pozornost ves čas usmerjati in obdržati na zunanjosti, na stvareh, s katerimi to zunanjost izboljšamo, polepšamo, pa najsi gre za našo obleko, frizuro, hišo, avto in podobno.

In bolj ko tem informacijam verjamemo, v bolj začaranem krogu se znajdemo. Kajti problem ni nikoli bil v tistem, kar je zunaj nas, pač pa v naši notranjosti. Tam so prepričanja, vzorci, verovanja, predsodki in podobno, na osnovi česar razmišljamo, čustvujemo in delujemo. To je tisto, kar nas osreči ali onesreči, nikoli pa ni to lepša zunanjost ali prostornejša hiša. Kako je potrebno narediti premik v razmišljanju, ta pa nas potem postopoma privede do sprememb v delovanju.

Približno tako sta se v dobro napolnjeni restavraciji metliškega hotela več kot poldrugo uro pogovarjala  Anton Hladnik, doktor komplementarne medicine,  in  njegova gostiteljica Vesna Žist ter pošteno  prekoračila čas, kolikorsicer traja posamezna "kratkočasnica". 

Prihodnjo sredo bo Marjan Jerman gostil humorista, satirika in novinarja Toneta Fornezzija - Tofa.

Fotografije so tukaj.