Foto kino klub FOKUS

Metlika

Kratkočasnice - Igor Vidmar in Marjan Moškon

Hotel Bela krajina, 8.12.2010

Na prvi "Kratkočasnici" v sezoni 2010 - 2011 je novinar in pomočnik urednika  Dolenjskega lista    Igor Vidmar gostil metliškega zeta, ustanovitelja televizije Vaš kanal, Marjana Moškona.

Tukaj so fotografije.

Upokojeni (pa še vedno aktivni) novinar, TV snemalec in violinist je povedal marsikaj o svojemn delu na RTV Ljubljana in Dolenjskem listu. Imel je tudi ključno vlogo pri nastajanju lokalne televizije Vaš kanal. V prijetnem in tudi duhovitem razgovoru je bil Marjan le enkrat v zadregi. Na Igorjevo vprašanje:" Kje ti je lepše, na Vinski Vigredi ali na Cvičkariji?" je diplomatsko "jecljal". Ni hotel izdati svojega "podgurskega" pedigreja, pa čeprav smo vsi prisotni v zraku začutili kakšen bi bil iskren odgovor.

Marjan Moškon se v zadnjem času vse bolj posveča glasbeni karieri, saj sta skupaj z Igorjem, ki igra v istem ansamblu, takoj po končanem pogovoru pohitela na vajo*.  Tako Marjan Moškon stopa  po sledeh svojega sina Primoža. 

Večer je z diatonično harmoniko popestrila Katja Jakljevič

Zimske Kratkočasnice, ki jih pripravljata JSKD, OI Metlika in Ljudska knjižnica, se bodo nadaljevale prihodnjo sredo, ko bo Vesna Žist gostila doktorja komplementarne medicine Antona Hladnika

* Vaja je odpadla, ker so glasbeniki raje nekaj malega popili.

 

Komentarji  

# ms 21:26 08-12-2010
To je blo pa hitro. Skoraj direkten prenos.
Odgovori | Odgovori s citatom | Citat
# brus brez lee 09:27 09-12-2010
V bistvu je bil posnetek tukaj preden se je zgodil dogodek.
Odgovori | Odgovori s citatom | Citat
# marjan 19:30 09-12-2010
Za Metliko sem se že tako preveč žrtvoval (Branka, Klub prijateljev MČ, oldtimerji idr.), pa bi blu zdej res nagravžnu, de bi še cvičk izdau ...
Odgovori | Odgovori s citatom | Citat